FOTO: magic.ba

Opština Milići je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila budžetski suficit u iznosu od oko 768 000 KM. Načelnik Odjeljenja za finansije u Opštini Milići Mladen Vidović kaže da je suficit nastao zbog doznačenih grantova koji nisu utrošeni u prvoj polovini godine

„AP Vojvodine nam je uplatila grant sredstva za izgradnju prozvodnog pogona u industrijskoj zoni Podgoa ali sad ćemo vidjeti šta ćemo raditi. Da li da kupimo dio hala u Transportu ii ćemo graditi novi.Takođe, uplaćen je i dio sredstava od strane Federalnog ministarstva u iznosu od oko 40 000 KM namijenjenih za izgradnju vodovoda u Štedri. Dakle, sredstva ćemo utrošiti u ovoj i narednoj godini ali ako bi i izuzeli ova sredstva budžet je i dlaje u suficitu za nekih 44 000 KM. Dobri pokaztelji su rast poreza na lična primanja i rast poreza na prihode  od samostanedjelatnosti. Takođe imamo i rast indirektnih poreza 2% više u odnosu na plan. Nešto manji prohod je po osnovu naknada od mineralnih sirovina i naknada za šume za nekih 6% manje od plana“ – kaže Vidović.

Opština Milići će i u ovoj školskoj godini subvencionisati prevoz đaka osnovne i srednje škole.

„Mi smo donijeli odluku da sa 25% subvencionišemo troškove prevoza učenika osnovne škole dok za srednju školu ja taj iznos 100%. Donesena je i odluka o besplatnom prevozu socijalno ugroženih učenika i učenika sa posebnim potrebama“ – kaže načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Milići Mladen Vidović.

Načelnik opštine Milići Marko Savić napominje da će školski prevoz đaka na području opštine Milići i dalje obavljati “Boksit”.

„Prevoz će kao i do sada obavljati Boksit a važno je da smo na skupštini donijeli odluke o subvenciji prevoza učenika, tako da će svi učenici praktično imati besplatan prevoz“ – naglasio je načelnik Savić.

Odluke o subvenciji prevoza učenika usvojene su na juče održanoj dvadeset trećoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići.

Odbornici SO Milići nisu razmatrali prijedloge odluka o kupovini hala i zemljišta na platou Tnasport, objekta autobuske stanice i kino sale zbog toga što materijal za pomenute tačke dnevnog reda nije pripremljen.

Informacija o radu Policijske stanice Milići za prvih šest mjeseci ove godine usvojena je na sjednici.

Većinom glasova odbornici su na današnjoj sjednici, za člana i predsjednika OIK imenovali Mirka Savića. Po imenovanju Savić je položio zakletvu.

 

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )