FOTO: magic.ba

AMD Milići u saradnji sa PS Milići jutros je realizovalo aktivnost u okviru kampanje “Lako je brzinu smanjiti”. Verica Erić sekretar AMD Milići kaže da su vozači koji su poštovali saobraćajne propise, a kojih je bilo više u odnosu na one koji ih ne poštuju, na poklon su dobii zeleni osvježivač za automobil a crveni je bio rezervisan za one koji su “malo” prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

“Preventivna kampanja ima za cilj da utiče na svijest vozača da smanje brzinu tokom vožnje, da se poštuju ograničenja i propisi, jer je brzina jedan od  glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda kako u svijetu tako i kod nas. 20% saobraćajnih nezgoda se dogodi zbog nepoštovanja ograničenja brzine i nepoštovanja saobraćajnih propisa” – kaže Erićeva.

Asistent AMD u ovoj akciji bila je Nikolina Đukanović, koja je vozačima dijelila zelene i crvene osvježivače. Kaže da, kada ona prelazi ulicu na pješačkom prelazu, mora biti jako pažljiva.

“Većinom kad prelazim pješački prelaz, moram dobro da pogledam jer neki vozači ne stanu” – kaže Nikolina koja nam je objasnila je svjetlodobojni prsluk koji nosi, služi većoj bezbjednost pješaka, posebno prilikom kretanja noću. Većina vozača koji su jutros bili dio akcije, poštovali su ograničenja brzine.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )