FOTO: InfoMilici.com

Besplatan prevoz za osnovce i srednjoškolce

Prevoz učenika Osnovne škole /OŠ/ "Aleksa Jakšić" u Milićima u školskoj 2023/24. godini opština će finansirati sa 25 odsto, a preostali dio Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, dok će u Srednjoškolskom centru "Milutin Milanković" finansirati sa 60 posto, a ostatak prevoznici, rekla je šef opštinskog Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti Milka Todorović.

Ona je dodala da se u jednoj školskoj godini finansira prevoz za oko 230 učenika.

Todorovićeva je naglasila da će učenicima sa posebnim potrebama opština finansirati troškove prevoza u iznosu 100 odsto.

"Jedan dio školske djece koristi javni prevoz i oni su kategorisani, njima će opština plaćati prevoz u iznosu 100 odsto. Drugi dio su djeca koja nisu u stanju da koriste javni prevoz i imaju pratioce, opština i njima plaća prevoz 100 odsto, na nivou cijene mjesečne karte, o čemu odlučuje Centar za socijalni rad koji dostavlja podatke lokalnoj zajednici", rekla je Todorovićeva novinarima.

Ona je istakla da su zaključno sa majem ove godine za prevoz učenika izdvojili 107.000 KM, što je prilična suma na nivou jedne školske godine.

"Koliko ćemo godišnje izdvojiti novca zavisi i od toga koliko učenika koristi javni prevoz u toku školske godine i koliko od tog iznosa finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske", navela je Todorovićeva.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )