FOTO: FS BiH

Fudbalska tema dana u Srbiji je povratak Sava Miloševića na klupu Partizana. Proslavljeni napadač se nakon četiri godine vraća na nikad "vreliju" klupu crno-bijelih, a njegov zadatak će biti da izvuče "Parni valjak" iz velike kaljuge u kojoj se našao ovog ljeta.

Milošević je započeo svoju trenersku karijeru u Partizanu prije pet i po godina, a nakon toga je imao kratku epizodu u Olimpiji i potom se oprobao kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegov prvi mandat u Partizanu obilježilo je osvajanje Kupa Srbije 2019. godine, kada je ekipa savladala Crvenu zvezdu sa 1:0 na Marakani. Ovaj trofej i dalje ostaje poslednji koji je klub iz Humske osvojio.

U Evropi, Miloševićev Partizan je igrao u grupnoj fazi Lige Evrope, ali je, nažalost, propustio priliku da se plasira u evropsko proljeće, što je posebno ostalo u sjećanju zbog prokockane prednosti protiv AZ Alkmara u Holandiji.

U svom prvom mandatu, Milošević je vodio ekipu na 67 utakmica, zabilježivši 43 pobjede, 8 remija i 16 poraza, uz gol-razliku 146:68 i prosječan broj bodova od 2.04 po utakmici.

S druge strane, trenutni učinak Aleksandra Stanojevića, koji je vodio Partizan ovog ljeta, daleko je slabiji. Pod njegovim vođstvom, crno-bijeli su odigrali 13 mečeva, zabilježivši samo tri pobjede, tri remija i čak sedam poraza, uz gol-razliku 13:21 i prosjek bodova od 0.92.

Stanojević je u svojim prethodnim mandatima imao znatno bolje rezultate. U prvom mandatu od 2010. do 2011. godine, izborio je plasman u Ligu šampiona, osvojio dvije titule i jedan trofej Kupa Srbije. Njegov učinak tada bio je 60 pobjeda, 7 remija i 12 poraza, uz gol-razliku 182:57 i prosjek bodova od 2.37. Drugi mandat, iako bez trofeja, takođe je bio uspješan, s 75 pobjeda u 97 utakmica i prosjekom bodova od 2.42.

Pitanje koje se postavlja nakon svega je: šta se zapravo desilo sa Stanojevićem ovog ljeta i zašto je djelovao kao da je izgubio kompas u vođenju tima? Milošević će imati težak zadatak da vrati stabilnost i uspjeh Partizanu, a njegova prethodna iskustva i rezultati bi mogli biti ključni u tom procesu.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )