FOTO: srna

Djeca glavni akteri kulturno-zabavnog programa u Milićima povodom Dana opštine

Trodnevna manifestacija u čast obilježavanja Dana opštine Milići - 31. marta počela je večeras kulturno-zabavnim programom u Domu rudara, u oviru kojeg su nastupila djeca - budućnost svake lokalne zajednice.

U programu su učestvovali učenici milićki osnovci i srednjoškolci, djeca iz obdaništa "Poletarac", Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Prota Matija Popović", a prezentovana je i mobilna aplikacija "Artur", koju su kreirali srednjoškolci Sergej Kaldesić i Vladimir Erić.

Načelnik opštine Milići Marko Savić napomenuo je da je u Milićima, otkako je na mjestu načelnika, urađeno mnogo dobrih stvari, među kojima su stabilizacija opštinskog budžeta i svih javnih preduzeća i ustanova.

"Sva davanja iz budžeta izdvajaju se na vrijeme, sva javna preduzeća posluju pozitivno, i nema mnogo lokalnih zajednica koje se mogu time pohvaliti", rekao je Savić novinarima.

On je precizirao i da su uspjeli da na ovaj prostor dovedu četiri preduzeća koja su zaposlila 144 radnika, dok je sa petim potpisan ugovor i nakon što budu dostignuti puni kapaciteti biće zaposleno oko 200 radnika, što je bitno za rješavanje nezaposlenosti i problema odliva stanovništva.

Savić je rekao da je komunalna infrastruktura na istorijskom maksimumu - asfaltirano je više od 120 kilometara lokalnih puteva, rekonstruisano više od 70 ulica, a rade se i vodotokovi, te renoviraju sportski tereni, sankalište…

Sutrašnjem obilježavanju Dana opštine Milići prisustvovaće i premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji će u 11.00 časova položiti cvijeće na Centralno spomen-obilježje palim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u 12.00 časova i svečanoj sjednici Skupštine opštine koja će biti održana u Amfiteatru milićkog Srednjoškolskog centra.

U srijedu, 3. aprila, u Sportskoj dvorani u Milićima biće održana Smotra sportista opštine Milići i dodjela nagrada i priznanja najboljim sportistima.

Kao Dan opštine Milići 31. mart se obilježava od 2012. godine jer je na ovaj datum, 1992. godine prvi put zasjedala Skupština opštine Milići.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )