FOTO: srna

Đuričić: Srbi neće dozvoliti da budu etiketirani

Predsjednik Boračke organizacije Milići Dragutin Đuričić izjavio je Srni da se varaju svi koji misle da mogu ukinuti Republiku Srpsku, jer borci ne prihvataju predloženu rezoluciju o Srebrenici i boriće se svim silama protiv onih koji udaraju na Srpsku.

Đuričić je istakao da borci ne prihvataju predloženu rezoluciju o Srebrenici jer je očito da cilj NJemačke i nekih zapadnih zemalja, koji je podržavaju, nestanak Republike Srpske i progon Srba.

"Srbi nisu genocidan narod, a ukoliko se rezolucija usvoji, ta etiketa će nam biti prikačena, na šta ne smijemo pristati ni po koju cijenu", dodao je Đuričić.

On je poručio borcima da moraju braniti ono što su krvlju stekli u prošlom ratu, a rukovodstvu Republike Srpske da, ako rezolucija prođe, traži samostalnost, jer nakon toga ne može biti zajedničkog života u BiH.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. aprila, u Narodnoj skupštini bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )