FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je Vlada Republike Srpske u aktuelnom mandatu uspjela postići rezultate daleko veće nego što se očekivalo, imajući u vidu otežane okolnosti, istakavši da redovno isplaćuje sve budžetske obaveze te da nastavlja s investiranjem u infrastrukturne projekte.


On je naveo da je Vlada Srpske omogućila pozitivne ekonomske efekte, a koji se ogledaju i kroz investicije.

"Vlada radi na infrastrukturnim i ostalim projektima jednako predano i pored zastoja i ograničenja kojih smo svjedoci, te nalazimo određene alternative i obezbjeđujemo da ta sredstva idu dalje", rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da je Vlada Srpske posredstvom inovacija obezbijedila uređenje fiskalnog sistema.

Dodik je podsjetio da je u proteklom periodu obezbijeđeno povećanje minimalne plate na 900 KM što smatra opravdanom akcijom koja je omogućila povećanje doprinosa i stabilizaciju fondova.

"Vlada je nastavila da stabilizuje ekonomsko-socijalni sektor. Vlada bitno utiče i na situaciju stabilnih političkih odnosa. Upućena je na borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Dodik.

On je zaključio da je zahvaljujući Vladi danas Republika Srpska jedna od najbezbjednijih destinacija, a Banjaluka, kao njen glavni grad, lišen je organizovanih kriminalnih grupa, što je obilježje skoro svakog glavnog grada.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )