FOTO: GS

Dodik pozvao poljoprivrednike da se do petka prijave na poziv za nabavku mehanizacije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je poljoprivrednike da se do petka prijave na javni poziv za nabavku mehanizacije iz Bjelorusije i najavio nastavak podrške razvoju poljoprivrede.

"Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena i posvećena jačanju poljoprivredne proizvodnje i podrške našim poljoprivrednicima. To je pitanje od nacionalnog značaja i u narednom periodu analiziraćemo sve što je do sada urađeno kako bismo definisali koji su to segmenti gdje treba dodatno da djelujemo", napisao je Dodik na mreži Iks i dodao:

"Zadovoljstvo je što nakon uspješno realizovanog projekta s našim mađarskim prijateljima uskoro počinjemo i novi program nabavke savremene mehanizacije po povoljnim uslovima iz Bjelorusije, koji će dodatno osnažiti poljoprivrednu proizvodnju, smanjiti troškove i povećati produktivnost".

On je istakao da će nakon javnog poziva biti sačinjen pravilnik, gdje ćemo imati jasan uvid u potrebe poljoprivrednih proizvođača.

"Raduje činjenica da ovim programom ne samo da jačamo našu poljoprivredu, nego jačamo i naše prijateljske veze s Bjelorusijom, koja je pokazala da razumije poziciju Republike Srpske i složene odnose u kojima razvijamo našu ekonomiju", zaključio je predsjednik Srpske.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )