FOTO: srpskainfo.com

Evo kad Srbija igra protiv starog dužnika i šta joj treba za prolaz u četvrtfinale (VIDEO)

Košarkaši Srbije opravdali su ulogu apsolutnog favorita u grupi B i sa tri čiste pobjede prošli u novoformiranu grupu I sa maksimalnih šest bodova koliko ima i Dominikanska republika, dok je Italija prenijela pet.

Posljednji meč u grupi Orlova između Kine i Portorika (danas, 14) daće odgovor ko će uz selekciju Svetislava Pešića obezbijediti prolaz dalje i sačuvati kakve-takve šanse za četvrtfinale.

Srbija će prvi meč druge faze odigrati 1. septembra protiv starog dužnika Italije, a dva dana kasnije i sa do sada neporaženom Dominikanom. Dvije pobjede značile bi plasman u četvrtfinale sa prve pozicije i vjerovatno izbjegavanje SAD, a iako je rano i neumjesno kalkulisati, Srbiji bi najvjerovatnije i jedna pobjeda značila prolaz među osam najboljih.

Ipak, to je manje željen scenario jer drugoplasirani tim iz grupe I ide na prvoplasirani iz J, a Amerikanci su apsolutni favoriti u konkurenciji Litvanije, Crne Gore, te Grčke ili Novog Zelanda koji će u direktnom obračunu danas odlučiti ko će proći dalje.

Ruku na srce, tek sada slijedi ono pravo. Svjestan je toga i selektor Pešić koji je zahtijevao maksimalnu ozbiljnost svojih izabranika i u trenutku kada su imali veliku prednost protiv Južnog Sudana.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )