FOTO: radiomagic

Bliznakinje, Ana i Marija Dukić, učenice II razreda SŠC “Milutin Milanković” Milići donirale su kosu Udruženju roditelja “Iskra”. Na ovaj način, sestre Dukić su podržale akciju prikupljanja kose za izradu perika djeci, koja imaju privremeni ili trajni gubitak kose. Obje kažu da je motiv ovog čina pomoći drugima i vratiti djeci osmijeh na lice.

“Kosu sam gajila od malih nogu i mnogo mi je drago što sam mogla da doniram kosu, vjerujemo da ćemo vratiti osmijeh na lice onima, kojima je to potrebno” – kaže Marija.

I njena sestra Ana, takođe je gajila kosu od malih nogu.

“Mnogim djevojkama je teško da se ošišaju ali meni to nije bitno jer naše malo, drugima će značiti. Odluku da doniramo kosu, sestra i ja smo donijele na kraju prošle školske godine a ideju nam je dao naš razredni, profesor Milan” – kaže Ana i dodaje da su nakon šišanja, ona i sestra poslale pletenice, duge 35 cm na adresu banjalučkog Udruženja roditelja “Iskra”.

Profesor pravoslavne vjeronauke i razredni starješina Milan Vuković kaže da je ponosan na učenice.

“Jako sam ponosan na njih kao i vjerujem njihovi roditelji, posebno što su one u periodu kada je djeci teško da promijene nešto u svom izgledu. Ovaj gest je jako hrabar i još jednom ću reći da sam ponosan, ne što su učenice mog odjeljenja, već što su učenice ove škole. Čast mi je biti profesor djeci koja se odlučuju za neki humani gest. Nadam se da će Ana i Marija biti inspiracija ostaloj djeci iz naše škole pa možda i osnovcima da slično učine” – kaže profesor Vuković.

Vuković je podsjetio da je SŠC “Milutin Milanković” i dio akcije “Čep za hendikep”.

“Prošle godine smo imali i posjetu osnivača Udruženja Čep za hendikep, vidjećemo da li će moći da dođe i ove godine, a ako ne, mi ćemo čepove poslati” – istakao je Vuković.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )