FOTO: nezavisne.com

"Integral inženjeringu" pojedine banke ugasile račune, traži skidanje sa crne liste SAD

"Integral inženjering" jedna je od firmi sa crne liste Sjedinjenih Američkih Država kojoj su ovih dana ugašeni računi u pojedinim komercijalnim bankama, a ova firma je podnijela zahtjev za uklanjanje sa crne liste OFAC-a, objavio je N1.

"U ovom procesu 'Integral inženjering' zastupa renomirana i referentna advokatska kancelarija iz Vašingtona i vjerujemo u veoma brzo pozitivno rješenje budući da smo podnijeli dokaze po svim traženim pitanjima”, kazali su za N1 navodeću da dokazi, uz ostalo uključuju detaljne informacije o poslovanju komapnije od 2006. godine, te o promjenama u vlasničkoj i menadžerskoj strukturi nakon što je Slobodan Stanković, osnivač i direktor "Integrala" preminuo 7. februara 2023.godine, te da nažalost još uvijek nije izbrisan sa OFAC liste, iako je zahtjev podnesen u februaru 2023.

"Tačno je da su neke banke zatvorile račune Integrala, a da su neke najavile mogućnost zatvaranja računa. Očekujemo da nam vlasti Republike Srpske i Bosne i Hercegovine omoguće normalno poslovanje", istakli su naglašavajući da nemaju zaduženja kod EBRD-a, Svjetske banke ili drugih međunarodnih finansijskih institucija, kako se to povremeno iznosi u javnosti.

Iz "Integral inženjeringa" ističu kako su svjesni ozbiljnosti situacije nastale stavljanjem firme pod sankcije SAD i uticaja na njeno poslovanje i reputaciju.

Nadaju se, tvrde, da će, do skidanja sa crne liste, biti pronađen način za nesmetano funkcionisanje kompanije. Takođe, negiraju da su ugrozili mir i Dejtonski mirovni sporazum.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )