FOTO: Radio Magic

Radovi na izgradnji zgrade opštine Milići, uređenje obala i korita rijeke Studeni Jadar te prečistač otpadnih voda, kapitalni su projekti koji se trenutno realizuju u opštini Milići.

Načelnik opštine Marko Savić kaže da su u novoizgrađenom objektu opštine završeni radovi vezani za instalaciju unutar same zgrade.

„Trenutno se rade ravnajući slojevi, pirpemaju se radovi za fasadu. Rok za završetak radova je 24.novembar  ove godine a ukupna vrijednost ove investcije je 3 000 000 KM. Sredstva je izdvojila Vlada Republike Srpske“, kaže načelnik Savić i napominje da će izgradnjom zgrade opštinske administracije ulaz u Miliće dobiti ljepši izgled.

Uporedo sa uređenjem obala i korita rijeke Studeni Jadar, traže se načini kako da se riješi pitanje kanalizacione mreže – napominje Savić.

Info Bijeljina - Savić: U Milićima aktuelno nekoliko kapitalnih projekata,  sve se odvija po planu (FOTO)

Foto: Info Milići

„Mi smo to već kandidaovali kod Voda Republike Srpske i čekamo da bude odobreno. Skratićemo trasu uređenja obale na uštrb rješavanja kanalizacione mreže. Predviđena je i izgradnja pješačke staze od ušća Zelenog u Studeni Jadar pa sve do mosta. Važno je napomenuti da je ovaj projekat finansiran namjenskim sredstvima od strane Voda Republike Srpske. Znači to su sredstva za koja se Republika Srpske zadužila i ako mi nemamo potrebu za tim sredstvima, onda će ih iskoristiti druga lokalna zajednica, a zašto da ih ne iskoristimo kad imamo priliku“, pojašnjava Savić.

Kada je u pitanju prečistač otpadnih voda, nacrt Studije za prečistač je završen i trenutno se priprema objava tendera za kanalizacionu mrežu unutar grada.

„To su jako veliki i zahtjevni poslovi. Podrazumijevaju razdvajanje fekalne i kišne kanalizacije i druge stvari, koje su preduslov za realizaciju ovog projekta i te radove ćemo sigutno započeti u toku ove godine“, ističe Savić.

O navedenim projektima, načelnik opštine Milići Marko Savić, upoznao je odbornike na 22.redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići koja je održana 27.juna.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )