FOTO: Facebook

Crvena zvezda je uspjela da iščupa bod protiv hrabre Mladosti iz Lučana odigravši pred domaćim navijačima 2:2!

Iako su Lučanci imali prednost sve do završnice, gledali smo dramu u kojoj je šampion Srbije sa igračem više, ali i fenomenalnim Brunom Duarteom, uspio da izvuče bod i tako spriječi senzaciju već u drugom kolu Superlige.

Prijetilo je ovo da bude veče za pamćenje, naročito kada je riječ o tome da Crvena zvezda do danas nije izgubila sedam godina, tri mjeseca i devet dana, a taj niz se ipak nastavlja. Nije pao šampion Srbije u nadoknadi, izborio se za vrijedan bod protiv Lučana, koji moraju da žale za onim što su propustili.

Nevjerovatno kako ekipa Vladana Milojevića nije mogla do gola, a kako je na drugoj strani odbrana bila prilično “bušna”. To su osjetili gosti iz Lučana, ali nisu izdržali do kraja. Da jesu, ponovili bio ono što je uspjelo Partizanu 18. aprila 2017. godine, kada je Zvezda posljednji put izgubila na Marakani, piše Sportal.

 

Bruno Duarte je očigledno veliko pojačanje za tim, s obzirom na to da je opet ušao sa klupe i postigao gol, ali je upisao i asistenciju za Šerifa, koji je već upisao tri pogotka ove sezone.

U prvom poluvremenu Crvena zvezda je ređala šanse i nije ih koristila, a Mladost je postizala golove. Ibrahim Ndiaje je postigao prvi gol za goste u 19. minutu, a prednost je duplirao Nikola Ćirković.

U 68. minutu direktan crveni karton dobio je Uroš Ljubomirac, što je direktno uticalo na tok meča. Napadač Mladosti je pogibeljno startovao na Hvanga In-beoma, pa mu je sudija Milan Ilić pokazao direktan put u svlačionicu.

 

Zvezda je poslije serije neiskorišćenih prilika konačno iskoristila brojčanu nadmoć i smanjila na 2:1 u 85. minutu. Rezervista Lazar Jovanović je centrirao sa lijeve strane, a gol je udarcem glavom sa sedam metara postigao rezervista Bruno Duarte.

U prvom minutu nadoknade Duarte je bio asistent Šerifu za 2:2.

Sedmostruki uzastopni šampion Srbije sad ima četiri boda iz dva kola, dok je za Mladost ovo prvi bod poslije poraza od OFK Beograda. U narednom kolu Zvezda gostuje Tekstilcu iz Odžaka u Bačkoj Palanci. Mladost će sljedećeg vikenda u Užicu dočekati Jedinstvo.

Standings provided by Sofascore
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )