FOTO: glassrpske.com

Ko je Teya Dora, predstavnica Srbije na Evroviziji

Pjevačica Teya Dora (32) predstavljaće ove godine Srbiju na Evroviziji u Malmeu.

Teodora Pavlovska, kako joj je pravo ime, rođena je u Boru, a svoju prvu pjesmu, pod nazivom "Da na meni je" je objavila 2018. godine. Pored pjevanja Teodora se bavi i komponovanjem i produkcijom. Široj javnosti postala je poznata svojom pjesmom „Džanum“ koju je izbacila 2023. godine za film "Južni vetar ubrzanje".

Teya Dora je takođe pisala pjesme i za druge izvođače, kao što su Nikolija, Nataša Bekvalac, Jovana Nikolić, Anastasija i Zoi.

Uporedo sa srednjom školom u Beogradu je pohađala i Muzičku školu "Dr Vojislav Vučković" na odsjeku za klavir. Pavlovska je zatim postala stipendista na Muzičkom koledžu Berkli u Bostonu, gdje je studirala pjevanje.Nakon diplomiranja je jedno vrijeme živjela u Njujorku, a njen talenat je do izražaja i šire publike došao u Srbiji.

Na koledžu je bila u generaciji sa Čarlijem Putom. Pjevala je prateće vokale za američke izvođače, kao što su dobitnici nagrade „Gremi“ Peti Ostin, Sidah Geret, Džeri Alen i Valeri Simpson. U Njujorku je pisala pjesme na engleskom jeziku u okviru produkcijske kuće ARKTK Publishing.

Na muzičkoj sceni u Srbiji se probila 2018. godine sa pjesmom „Nema limita“, koju je uradila za Nikoliju. Pavlovska je zatim nastavila da piše pjesme za za druge srpske izvođače, poput „Dođi mami“ za Natašu Bekvalac,“ Jasno mi je“ za Zoi i „Pazi se“ za Jovanu Nikolić.

Svoju pjevačku karijeru je započela singlom „Da na meni je“, koji je objavila jula 2019. godine za izdavačku kuću Basiviti. U martu 2020. godine, je zatim objavila „Oluje“ za televizijsu seriju „Južni vetar“.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )