FOTO: InfoMilići

Košarkaši KK „Milići“ u srijedu putuju na Međunarodni turnir u Francusku (FOTO)

Pretpionirske i pionirske selekcije Košarkaškog kluba /KK/ „Milići“ otputovaće u srijedu, 15. maja 2024. godine, na Međunarodni košarkaški turnir u Francusku, a potpredsjednik ovog kluba Predrag Sušić rekao je za portal InfoMilići da ekipe odlaze sa velikom željom da pokažu svoje umijeće i talenat, te da se možda u Miliće vrate sa nekim od odličja.

- Ovo je drugi put da učestvujemo na Međunarodnom košarkaškom turniru u Francuskoj pod nazivom „Veneles 2024“. Očekuje nas 120 ekipa iz šest evropskih zemalja, trodnevna manifestacija. Tamo idemo sa velikom željom i dobrom muškom i ženskom ekipom, pogotovo mislim na pretpionire, te se nadam dobrom rezultatu – naveo je Sušić.

On je istakao da će turnir u Francuskoj značiti veliko iskustvo za mlade igrače, ali da će moći da steknu i nove prijatelje, upoznaju različite kulture, kao i neke francuske regije koje će obići tokom putovanja.

Sušić je naglasio da ovim putem želi da čestita pretpionirskoj selekciji KK „Milići“ koja je postigla sjajan rezultat na Turniru područnih odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske koji je prethodnog vikenda održan u Bijeljini.

- Želio bih da istaknem mladog igrača Dejana Erića, 2011. godište, koji je pozvan od strane reprezentacije Republike Srpske i koji je proteklog vikenda bio njen kapiten. Veliko nam je zadovoljstvo što naš klub ima Erića i samo mogu reći da se trud i rad isplate. Nakon turnira u Francuskoj, njemu vjerovatno slijedi poziv reprezentacije Republike Srpske za odlazak na regionalni turnir sa selekcijama reprezentacije Srbije – dodao je Sušić.

On je posebno zahvalio svima koji kontinuirano pomažu rad KK „Milići“, a to su Opština Milići i njen načelnik, Vlada Republike Srpske, WoodImpex Milići,  Petroprojekt Bratunac, gradonačelnik Zvornika, „Havana pub“ Vlasenica, Šumsko Gazdinstvo Milići, Komunalno preduzeće Milići, JUGIS d.o.o Beograd, Res Rota Beograd, IMMO Beograd, Novotrans Stara Pazova, Korind Milići, SIMKO Milići, „Pab Marshall“ Milići, LAKING d.o.o Istočno Sarajevo, Vigilantia IMMO d.o.o Beograd i Đorđe Reljić.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )