FOTO: infomilici

Laktaši: Viškoviću Zlatni grb grada

U velikoj sali Doma kulture, Laktaši su, svečanom akademijom, proslavili Dan Grada, kojoj su, pored predstavnika gradske vlasti, prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, narodni poslanici u Narodnoj Skupštini, ministri u Vladi Srpske, predstavnici lokalnih zajednica, institucija, te zvanice iz javnog i društvenog života.

Pored kulturno – umjetničkog programa, počasnim građanima uručene su i Plakete grada.

Zlatni grb Grada Laktaši i Povelja za izuzetan doprinos u razvoju grada uručena je predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću, dok je Diploma „Zlatni cvijet mladosti“, za vrhunska ostvarenja u oblasti sporta uručena Aleksi Brboroviću.

Prije premijera, ovo veliko gradsko priznanje dobili su i Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, i Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

„Svake godine naša lokalna zajednica uručuje Plakete za izuzetna ostvarenja iz različitih oblasti, pa je tako ove godine bilo čak 22 nagrađenih“, rekao je Miroslav Bojić, gradonačelnik grada Laktaši.

On je dodao da je ovaj dan jedinstvena prilika da se izrazi poštovanje prema građanima koji su svojim djelovanjem, radom i trudom uticali na razvoj Laktaša u raznim sferama društva, pa tako među nagrađenima ima i privrednih društava, sportista, humanista, pojedinaca, kao i posthumnih plaketa.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )