FOTO: magic.ba

Auto-moto društvo Milići u saradnji sa Policijskom stanicom i učenicima Osnovne škole "Aleksa Jakšić" sproveli su preventivnu kampanju "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" s ciljem povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju i pažnje vozača, posebno u školskim zonama.

Sekretar milićkog društva Verica Erić izjavila je novinarima da su učenici, članovi saobraćajne sekcije, zaustavljali automobile i dijelili letke sa sloganom ove promotivne kampanje, te pomagali djeci da bezbjedno pređu ulicu.

"Letak sadrži upozorenja poput `Smanji brzinu kod moje škole`, `Trotoar je naš, kolovoz je vaš` i `Moji koraci su mali, budi strpljiv dok prelaziš ulicu`. Kampanja se završava danas, ali ne i naše aktivnosti koje će biti usmjerene na zaštiti djece u saobraćaju", navela je Erićeva.

Ona je naglasila da je veoma bitna edukacija djece u saobraćaju i razvijanje svijesti o njihovoj bezbjednosti, jer su oni najugroženija kategorija učesnika.

Projekat tradicionalno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo prosvjete i kulture, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto Savez Republike Srpske, te auto-moto društva i lokalne zajednice.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )