FOTO: radiomagic

U Milićima je juče korisnicima Centra za socijalni rad i Opštinske organizacije Crvenog krsta počela podjela brašna koje je zaključkom Vlade Republike Srpske dodijeljeno za potrebe rada Crvenog krsta Srpske.

Sekretar organizacije Jovana Petković rekla je da će biti podijeljeno 6.000 kilograma brašna u pakovanju po 25 kilograma.

Petkovićeva je rekla da će podjela trajati do srijede, 16. oktobra, od 12.00 do 14.00 časova, a obavljaće se u Sportskom centru u Milićima.

Ona je rekla novinarima da, ukoliko brašno ne bude podijeljeno do srijede, podjela biti nastavljena i naredne sedmice.

Slobodan Dukić iz Podgore, koji živi sam, invalid je i korisnik Centra za socijalni rad, rekao je da je zahvalan Vladi Republike Srpske i milićkom Crvenom krstu za donaciju.

"Hvala svima jer sam i ranije dobijao pomoć, i ova će mi dobro doći", naveo je Dukić.

Odlukom Vlade Republike Srpske, 550.000 kilograma brašna i određene količine osnovnih životnih namirnica putem Crvenog krsta Srpske biće raspodijeljeno javnim kuhinjama u svrhu pružanja pomoći ugroženim kategorijama stanovništva iz zaliha robe nabavljene u postupku interventne nabavke.

Vlada je realizovala ovakvu donaciju i u februaru ove, kao i oktobru prošle godine, kada je iz zaliha interventne nabavke u oba navrata obezbijeđeno po 500.000 kilograma brašna za rad Crvenog krsta Republike Srpske, a radi zadovoljenja stanovništva koje je u stanju socijalne potrebe, saopšteno je ranije iz Vlade Republike Srpske.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )