FOTO: magic.ba

Jedanaest preduzetnika iz opštine Milići dobilo je podršku iz opštinskog budžeta a ugovori o subvencionisanju potpisani su danas. Cveta Golić je prije tri mjeseca otvorila “Konobu” i na taj način sebi obezbijedila radno mjesto. Podrška od 2000 KM značiće joj.

“Znači nam podrška. Dugo vremena sam radila kod drugih i onda sam odlučila da krenem u preduzetničku djelatnost, otvorila restoran i za sad sam zadovoljna” – kaže Golićeva.

Porodica i život u  Milićima, bili su motiv Ranku Kazimiroviću i Branimiru Bubliću da pokrenu ortačko zanatsku radnju Parket servis.

“Počeli smo u maju da radimo, nakon što smo napustili jednu fabriku u kojoj smo radili. Želja nam je da ostanemo u Milićima. Tu nam je porodica, kuća, dom, sve nam je tu. Bolje da živimo ovdje, nego da idemo po bijelom svijetu da radimo. Hvala načelniku, na ovom subvencionisanju, svaka pomoć znači” – kaže Kazimirović.

“Od sredstava koja smo dobili, planiramo da unaprijedimo proizvodnju, da kupimo neku mašinu i proširimo djelatnost” – kaže Bublić.

Načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Milići Mladen Vidović objašnjava da je od početka godine do raspisivanja Javnog poziva za zapošljavanje i samozapošljavanje registrovano 15 preduzetnika a da se njih 11, koliko je i dobilo podsticaj, prijavilo na Javni poziv.

“Žao mi je što se i ostali nisu prijavili. Za proizvodne i zanatsko-uslužne djelatnosti pozivom je bilo predviđeno 3000 KM podrške a za ostale djelatnosti 2000 KM” – kaže Vidović.

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je plan u narednoj godini izdvojiti oko 100 000 KM za podršku preduzetnicima.

“Negdje nam je želja da u narednoj godini izdvojimo oko 100 000 KM. Smatramo da je preduzetništvo jako važan segment. Mi smo kroz direktne investicije opštine podržali ukupno otvaranje četiri pogona, gdej smo praktično stvorili uslove ljudima da rade i tu je zaposleno oko 180 ljudi. To je prioritet na kojem treba da se radi i u budućnosti i da na sve to naslonimo preduzetnike. Nadam se da su ova sredstva, preduzetnicima neka vrsta podstreka i poruke da na njih neko misli i pruža podršku” – kaže Savić.

Javni poziv za dodjelu subvencija za samozapošljavnje i zapošljavanje samostalnih preduzetnika bio je otvoren od 16. septembra do 01.oktobra.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )