FOTO: srna

Milići: U akciji "Kap krvi da budemo prvi" prikupljeno 26 doza krvi

U tradicionalnoj akciji "Kap krvi da budemo prvi" koja je danas organizovana u Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Milutin Milanković" u Milićima, dragocjenu tečnost dalo je 26 dobrovoljnih davalaca, od kojih su 11 srednjoškolci.

Direktor škole Marko Golić rekao je novinarima da je 11. akcija dobrovoljnog darivanja krvi veoma značajna za tu ustanovu jer u njoj učestvuju punoljetni učenici, ali i građani.

"Dobrovoljni sam davalac, i ovo je nešto najhumanije, jer naš mali gest nekome će biti od velike pomoći", rekao je Golić.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta /OOCK/ Milići Jovana Petković rekla je novinarima da je zadovoljna odzivom učenika i građana.

"Prva akcija naše organizacije u toku ove godine i nadam se da će saradnja sa srednjoškolcima i dalje biti uspješna kao i proteklih 11 godina. Prilika je da jedni drugima pomognemo kada je život ugrožen", navela je Petkovićeva.

Ona je najavila da će u nedjelji Crvenog krsta, koja se obilježava od 8. do 15. maja, biti podijeljeni brašno i paketi pomoći građanima u stanju socijalne potrebe.

Volonter opštinskog Crvenog krsta Milići Vedrana Erić pozvala je građane da kada god su prilici daju krv i budu humani.

Maturant Dejan Dragić prvi put je učestvovao u ovoj akciji i srećan je što je mogao da daruje krv.

Mještanin Milića Momčilo Milaković davalac krvi je treći put i rado se odaziva na humane akcije. On je poručio svima koji mogu, da daju krv, jer tako pokazuju koliko su ljudi i spremni na pomoć.

Šef Službe za transfuziju krvi Bolnice u Zvorniku Vladimir Dražić rekao je novinarima da je odziv u Milićima uvijek dobar i da će im pomoći da rezerve krvi u narednom periodu budu na zadovoljavajućem nivou. "Imali smo akcije i tokom marta, sada i aprila, koje su organizovane u srednjim školama u Zvorniku, Karakaju, Bratuncu, i policajci su darivali krv. Sutra je akcija u Vlasenici", naveo je Dražić.

Današnjoj akciji odazvala su se ukupno 43 davaoca.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )