FOTO: srna

Milićki srednjoškolci,pobjednici app takmičenja, preko znanja do Barselone na OFFF Festival

Milićki srednjoškolci Sergej Kaldesić i Vladimir Erić učestvovali su u Barseloni na konferenciji posvećenoj promociji kreativnosti, vizuelnim i digitalnim umjetnostima, a pripremaju se i za nastup na takmičenju "Inost mladih" u Banjaluci od 23. do 25. aprila.

Konferencija je održana od srijede do nedjelje, 3. do 7. aprila, a sa srednjoškolcima je bio i njihov mentor Željko Nikolić koji je pojasnio da je putovanje u Barselonu bilo zahvaljujući plasmanu na "M:tel" takmičenju, na kojem je nagrađena njihova aplikacija "Artur".

On je naveo da u Barseloni upoznali veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti sa kojima su razmijenili iskustva

Erić, koji pohađa treći razred za tehničara informacionih tehnologija, istakao je da su na konferenciji saznali određene novine o dizajnu i da je znanje je sve što mladima treba za svijetlu budućnost.

Kaldesić, učenik četvrtog razreda smjera tehničar informacionih tehnologija, istakao je da je Konferencija bila na svjetskom standardu i da su razmjenili kontakte sa drugim učesnicima, te izrazio uvjerenje da će sarađivati na zajedničkim projektima.

Direktor Srednjoškolskog centra Marko Golić ponosan je na uspjeh učenika koji su predano i dugotrajano radili, te školu predstavili u najboljem svjetlu na svjetskom nivou.

Milićki srednjoškolci su sa aplikacijom "Artur" bili među najboljima na takmičenju "M:tela" na nivou BiH pod motom "Lansiraj svoju ideju", a u martu su na regionalnom takmičenju za informatičare u Beogradu nagrađeni vrijednim nagradama sponzora, među kojima je i odlazak na stručnu konFerenciju u Barselonu.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )