FOTO: Facebook

Zajednički kandidat srpskih političkih partija i udruženja proisteklih iz rata za načelnika opštine Srebrenica Miloš Vučić zahvalio je srpskim političkim akterima za ukazano povjerenje i postignuto jedinstvo oko izbora zajedničkog kandidata za načelničko mjesto.

-Pokazana je izuzetna politička zrelost i nacionalna odgovornost i ozbiljnost što raduje pred početak predizborne kampanje  - rekao je Srni Vučić.

Miloša Vučića je za načelnika opštine predložio Opštinski odbor srebreničkog SNSD-a, a ostale srpske partije i udruženja prihvatile su tu kandidaturu.

Vučić je istakao da ga posebno raduje što je do svesrpskog dogovora za zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice došlo pred predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

-To je dodatna odgovornost za sve učesnike dogovora i očekujem iskrenu podršku - dodao je Vučić.

On je rekao da se već vrše pripreme za početak predizborne kampanje i da očekuje podršku građana.

Na pitanje da li vjeruje u izbornu pobjedu, on je odgovorio da su i bošnjačke partije izašle sa jednim kandidatom za načelnika - Hamdijom Fejzićem iz SDA, ali da je srpsko biračko tijelo znatno brojnije i da je logično da zajednički srpski kandidat pobijedi na ovim izborima.

Vučić nije želio da komentariše ponovnu kandidaturu Aleksandra Simića kao nezavisnog kandidata za načelnika srebreničke opštine.

Lokalni izbori u BiH biće održani 6. oktobra, a na kandidatskim listama je, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, više od 26.000 kandidata.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )