FOTO: InfoMilići

Mirko Savić izabran za zamjenskog člana OIK Milići (FOTO)

U Milićima je danas održana posebna sjednica Skupštine opštine /SO/ na kojoj je Mirko Savić jednoglasno izabran za zamjenskog člana Opštinske izborne komisije /OIK/, čime su prema riječima predsjednika SO Milići Predraga Sušića, stvoreni uslovi za nesmetano sporovođenje predstojećih lokalnih izbora.

Sušić je naveo da je nakon ostavke gospodina Trifkovića na mjesto predsjednika OIK Milići, prema zakonima Centralne izborne komisije BiH u roku od sedam dana trebalo održati posebnu sjednicu za imenovanje zamjenskog člana OIK.

Savić će na funkciji zamjenskog člana OIK Milići biti do okončanja lokalnih izbora. Inače, on je čovjek iz administracije Opštine Milići, kadar koji ispunjava sve uslove koje je propisao CIK. On ima veliko iskustvo kada je riječ o pravu i pravnim procedurama, tako da smatram da smo dobili adekvatnog zamjenskog člana – istakao je Sušić.

Odbornici Skupštine opštine Milići raspravljali su danas o još dvije tačke dnevnog reda, Prijedlogu Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Opštinske izborne komisije Milići i Prijedlogu rješenja o imenovanju Komisije za sprovođenje konkursne procedure za imenovanje člana OIK Milići.

  • I ostale dvije tačke su naišle na razumijevanje i podršku većine u lokalnom parlamentu i zbog toga sam veoma zadovoljan – zaključio je Sušić.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )