FOTO: Nezavisne

Više od 26.000 kandidata nalazi se na kandidatskim listama za učešće na lokalnim izborima 6. oktobra, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Iz CIK-a, nakon što je istekao rok za podnošenje kandidatskih listi, saopšteno je da je od 173 politička subjekta koji su imali mogućnost podnošenja kandidatskih listi putem aplikacije, njih 168 dostavilo liste na propisan način, dok pet političkih subjekata nije to učinilo.

To su Pokret za Bijeljinu, SDS Semberija, Pokret za Višegrad, Stranka Život i HSP BiH- HKDU Hrast.

"Putem aplikacije su unesena 26.124 kandidata. Tačan broj dostavljenih kandidatskih listi i kandidata biće poznat nakon njihove obrade", saopšteno je iz CIK-a.

CIK BiH naveo je da će provjeriti i ovjeriti kandidatske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, nakon čega će do 22. avgusta ovjerene kandidatske liste objaviti u službenim glasnicima, medijima i internet stranici www.izbori.ba.

Iz CIK-a BiH saopštili su da je po prvi put digitalizovan proces podnošenja prijava za ovjeru političkih subjekata, kao i kandidatskih listi, te je CIK BiH pozvao političke subjekte da sugestije za unapređenje aplikacija dostave CIK.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )