FOTO: radiomagic

Narodna biblioteka Milići organizovala je takmičenje u društvenim igrama koje je okupilo značajan broj djece osnovno-školskog uzrasta.

Takmičari su pokazali znanje i vještine u četiri takmičarske discipline: čovječe ne ljuti se, domine, slagalice i kviz – kaže knjižničar u Narodnoj biblioteci u Milićima Renata Guzina.

„Pobjednici u svakoj kategoriji su nagrađeni a svi učesnici dobili su zahvalnice i besplatnu člansku kartu u Biblioteci ukoliko je već nemaju“, kaže Guzina.

Dalibor Dukić je na današnjem takmičenju, uz Martinu i Tamaru, naučio da igra domine a pobijedio je u takmičenju „Čovječe ne ljuti se“.

„Prijavio sam se zbog zabave ali evo naučio sam da igram i domine“ – kaže Dalibor.

narodna biblioteka

Martina Lalović je kao mala naučila da igra domine. „Volim da igram domine i mama me naučila“ – kaže Martina.

Tamara Dukić je sa 5 godina već savladala igru domina. „Zanimljivo nam je da igramo a volim da igram i druge društvene igre“ – kaže Tamara.

Leni Šarac je prva takmičarska igra bila „Ne ljuti se čovječe“, ali je pobjedu odnijela  u igri slagalice.

„Mnogo volim da igram ne ljuti se čovječe, tako da sam i sada uzela da igram ovu igru sa drugarima“ – kaže Lena.

Desetogodišnja Marica Todorović danas je slagala puzle. „Mnogo volim da ih slažem“ – kaže Marica.

Njen drug u ovoj igri, Miloš Madžarević nije baš ljubitelj puzli. „Nisam baš neki obožavatelj puzla ali mogu da ih slažem. Ja Volim da igram twist,čovječe ne  ljuti se… Ni domine ne volim da igram, nisu mi zanimljive, Slaganje mi nekako uvijek dosadi, to sam radio kad sam bio mali“ – kaže Miloš.

narodna biblioteka

Helena Madžarević je takođe danas slagala puzle.“Imam jedanest godina, i danas slažem puzle.“ – kaže Helena.

Puzle je sa Helenom slagala  i Lena Kaldesić. „Volim da slažem puzle, mogu ih složiti za nekih 10-15 minuta“ – kaže Lena.

Knjižničar u Narodnoj biblioteci u Milićima Renata Guzina napominje da su društvene igre, osim što nude zabavu, važne i za razvijanje različitih vještina kod djece.

narodna biblioteka

„Igranjem društvenih igara, dijete je stavljeno u zabavnu, motivišuću i uzbudljivu socijalnu situaciju u kojoj se nadmeć i uči saradnji. Osim toga, na ovaj način dijete uči kako na kreativan način riješiti problem a važna lekcija koja se uči na ovaj način, je učenje kako biti dobar pobjednik, odnosno gubitnik“ – kaže Guzina.

U današnjem takmičenju pobjednik kviza je rastko Sušić, Lena Šarac je bila najbolja u igri slagalica, Dalibor Dukić je pobijedio u takmičenju ne juti se čovječe a Anđela Avramović u društvenoj igri domine.

Takmičenje u društvenim igrama, Narodna biblioteka je organizovala u okviru manifestacije “Julsko-avgustovski dani kulture i sporta Milići 2024”.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )