FOTO: radiomagic

Obavezna sistematska deratizacija u Milićima od 15.do 20.aprila

U periodu od 15.do 20.aprila – saopšteno je iz opštine Milići.

U Naredbi o obaveznoj sistematskoj deratizaciji, koju je izdao načelnik opštine Milići, navodi se da je potrebno izvršti deratizaciju u sledećim objektima i na sledećim površinama: objekti državnih i privatnih preduzeća, samostalne zanatske, trgovinske i ugostiteljske radnje, stambeni fond, stambeni i pomoćni objekti individualnog sektora, zelene površine, kanalizaciona mreža i deponija smeća, Slobodne javne površine (parkovi), školske, predškolske i zdravstvene ustanove, svi ostali objekti i površine gdje postoji mogućnost zadržavanja glodara.

Na osnovu člana 8. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službeni glasnik RS“ 90/17) i člana 5. Pravilnika o načinu i uslovima provođenja obavezne dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije („Službeni glasnik RS“ 118/18), Načelnik opšštine Milići donosi:

NAREDBU

O OBAVEZNOJ SISTEMATSKOJ DERATIZACIJI NA PODRUČJU OPŠTINE MILIĆI

I

Naređuje se vršenje proljetne sistematske deratizacije na području opštine Milići u trajanju od 15.04.-20.04.2024. godine.

II

Sistematska deratizacija je skup metoda i sredstava usmjerenih na uništavanje glodara, kao izvora i prenosioca zaraznih bolesti. Preventivnu

III

Deratizaciju vrši „Sanitarac“ d.o.o. Vlasenica u daljem tekstu davalac usluga.

IV

Troškove usluga deratizacije plaćaju:

1.Opština za zgrade državne uprave i objekte kojima gazduje, po predhodno sklopljenom ugovoru sa davaocem usluga.

2.Državna i privatna preduzeća po prethodno sklopljenom ugovoru sa davaocem usluga, shodno kvadraturi prostora i vrsti djelatnosti koju obavljaju.

3.Privatne uslužne, trgovinske, zanatske i ugostiteljske radnje, shodno površini prostora i vrsti djelatnosti koje obavljaju.

4.Individualna domaćinstva, vlasnici odnosno korisnici istih.

V

Protiv preduzeća i odgovornih lica u preduzećima, vlasnika privatnih samostalnih radnji, vlasnika stambeno-porodičnih zgrada i nosioca stanarskog prava koji ne postupi u skladu sa Naredbom podnijeće se prijava Sudu za prekršaje ili izdati prekršajni nalog, a u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Službeni glasnik RS“90/17).

VI

Primjedbe i prigovore na kvalitet izvršene dertatizacije u toku akcije dostaviti inspekciji opštine Milići.

VII

Izvođač deratizacije je dužan blagovremeno obavjestiti stanovništvo i upozoriti na izvođenje ove značajne akcije putem sredstava javnog informisanja i plakatiranjem. Izvođač je dužan sa državnim i privatnim preduzećima prije početka obavljanja deratizacije sklopiti ugovor.

VIII

Nadzor nad sprovođenjem deratizacije vrši nadležna inspekcija Opštine Milići.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )