FOTO: radiomagic

U okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” policijski službenici policijske stanice Milići danas su održali predavanja učenicima OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima. Portparol PU Zvornik Jelena Ivanović kaže da je aktivnost dio javne kampanje MUP Srpske pod nazivom “Nijedan više”.

„Cilj predavanja je da se najmlađi učesnici u saobraćaju upoznaju i da usvoje pravila bezbjednog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju . Pored toga preduzimamo i niz aktivnosti kako bi se osiguralo što bezbjednije učešće djece u saobraćaju, pa je tako pojačano prisustvo i rad policijskih službenika koji regulišu saobraćaj u blizini škola, vrši se evidentiranje i prekršajno sankcionisanje lica zbog nepropisnog parkiranja kao i zbog počinjenih prekršaja odnos vozač-pješak“ – kaže Ivanovićeva.

Ona dodaje da je se aktivnosti tokom septembra provode u svim osnovnim školama na području PU Zvornik kao dio kampanje „Nijedan više„ koja ima za cilj podizanje svijesti o odgovornom ponašanju u saobraćaju.

„Sve aktivnosti su prvenstveno usmjerene na pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila i pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkohola u organizamu za vrijeme vožnje, s obzirom da su ovo dva najdominantnija uzroka saobraćajnih nezgoda na području ove uprave. Sam moto kampanje „Nijedan više“ je ustvari upozorenje na broj stradalih lica u saobraćajnim nezgodama, koji je u prošloj godini bio 109. Na području PU Zvornik u periodu januar- avgust ove godine, četiri (4) lica je smrtno stradalo a prošle godine je bilo 8 saobraćajnih nezgoda sa smtrnim ishodom. S tim u vezi PU Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila, na vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putu, da ne započinju vožnju i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju i na taj način daju svoj doprinos da se ova statistika promijeni na bolje“ – poručila je portparol PU Zvornik Jelena Ivanović.

Akcija „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ trajaće do 30.septembra tekuće godine.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )