FOTO: nezavisne.com

Oduzeto oružje u Laktašima i Milićima

BANJALUKA – Policija u Laktašima u okviru operativne akcije "Kalibar", uhapsila je M.M. iz tog mjesta od kojeg su oduzeti puška, djelovi automatskog vojnog oružja kao i municija, dok su u odvojenim aktivnostima od M.M. iz Milića oduzeli puške, pištolj, bombu i municiju.

Laktašanina su u ponedjeljak uhapsili službenici Policijske stanice Laktaši, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Naime, policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja da navedeno lice posjeduje naoružanje, čije držanje, odnosno posjedovanje građanima nije dozvoljeno. Tokom kriminalističke obrade, od navedenog lica uz potvrdu je oduzeta puška nepoznate marke, devet različitih djelova automatskog vojnog oružja i municija", navode iz PU Banjalika.

O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Takođe i od M.M. iz Milića, oduzeta je lovačka puška, ručna bomba, pištolj sa dva okvira, 72 komada municije za pištolj, 33 komada municije za lovačku pušku i 30 komada municije za vojnu automatsku pušku.

Policija mu je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici policija pretresla kuću i pomoćne objekte i tom prilikom pronašli su veću količinu oružja.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica, koji je naložio dostavljanje izvještaja o počinjenom krivičnom djel nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )