FOTO: undefined

Opštinska izborna komisija (OIK) Milići, obavila je danas žrijebanje političkih subjekata i dodjelu mjesta u biračkim odborima u izbornoj jedinici 185B Milići za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini. Predsjednik OIK-a Mirko Savić kaže da su današnjem žrijebanju prisustvovali predstavnici četiri politička subjekta.

“Žrijebenje smo danas obavili, ja kao predsjednik OIK-a i Mirso Ibrahimović član OIK-a. Rezultati za svih 14 biračkih mjesta će biti dostavljeni svim političkim subjektima i biće im ostavljen rok za dostavu prijedloga članova biračkih odbora, koje će imenovati OIK u zakonskom roku. Pravo na predlaganje članova BO ima sedam političkih subjekata, po uputstvima koje nam je dostavila Centralna izborna komisija” – kaže Savić.

Građani opštine Milići svoje pravo glasa na predstojećim lokalnim izborima, moći će da ostvare na 14 redovnih biračkih mjesta – napominje Savić.

“S tim, što ćemo u kasnijim procedurama vidjeti koliko ćemo imati mobilnih timova. Dosadašnja praksa je bilo da imamo dva mobilna tima. Pored mobilnih timova imaćemo i biračko mjesto za glasanje u odsustvu kao i glasače koji glasaju na nepotvrđenim glasačkim listićima, to će biti u SŠC Milići” – kaže Savić.

Današnje žrijebanje, obavljeno je za članove i zamjenike članova biračkih odbora, jer po izmjenama Izbornog zakona BiH, predsjednike biračkih odbora i njihove zamjenike, imenuje Centralna izborna komisija BiH.

Žrijebanju u prostorijama Skupštinske sale u Milićima, prisustvovali su predstavnici političkih subjekata: DNS, SDA, Socijalistička partija i Ujedinjena Srpska.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )