FOTO: srpskainfo.com

Orlovi protiv Italije za četvrtfinale i Borišu (VIDEO, FOTO)

Košarkaška reprezentacija Srbije drugu fazu Mundobasketa počinje duelom sa starim rivalom Italijiom.

Azuri su stari dužnik Orlova pošto su ih pobijedili u osmini finala Evropskog prvenstva i u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Utakmica na Filipinima počinje u 10 časova.

Srbija u drugu fazu takmičenja ulazi sa tri pobjede, dok Italija ima jednu manje. Ono što je već sada jasno Srbija bi sa eventualnom pobjedom u ovom meču ovjerila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Selektor Orlova Svetislav Pešić u ovom meču i do kraja Mundobasketa moći će da računa na 11 igrača jer je tešku povredu zadobio Boriša Simanić koji je na kraju i hitno operisan i njegovo stanje se polako stabilizuje.

Iako je Srbija do sada pokazala da igra dosta bolje od današnjeg rivala meč ne treba shvatiti olako jer su sa Italijom često imali problema čak i iz vremena Jugoslavije. Da im Italija ne leži moglo se vidjeti i na pripremama za ovaj turnir pošto su Azuri slavili u prijateljskom meču u Grčkoj iako je Srbija u jednom trenutku imala veliku prednost.  Ako se računaju i prijateljske utakmice Srbija je u nizu od četiri poraza od Italije, a posljednji put su ih savladali na Svjetskom prvenstvu prije četiri godine.


Teška povreda Boriše Simanića ujedinila je košarkaše Srbije koji će danas istrčati na parket kako bi pobijedili Italiju upravo za saigrača.

– Postoje stvar važnije stvari od košarke. Simanić je dobio nezgodan udarac koji ga je odvojio od nastupa na takmičenju. Ovom prilikom želim da mu pošaljem podršku, pošto nije sa nama trenutno, na oporavku je. On je veliki dio tima, dodatna motivacija za ono što nam slijedi – rekao je Aleksa Avramović.

On se zatim osvrnuo na meč sa Italijom.

– Pobjedom smo zvanično u četvrtfinalu, motivacija nije upitna. Dobili su nas u kvalifikacijama za Olimpijske Iigra i u osmini finala Evrobasketa prošle godine. Imali smo prilike da se susretnemo sa ekipama koje njeguju sličan stil igre. Portoriko igra brzu tranzicionu košarku, protiv njih smo dobro odigrali. Imaćemo isti pristup sa maksimalnom agresivnošću u odbrani. Znamo šta nam pobjeda donosi, nama i Boriši – jasan je Avramović.

Naravno kao i u svim mečevima na ovom prvenstvu Srbije će i protiv Italije imati veliku pomoć sa tribina. Navijači su već počeli da se okupljaju u Manili kako bi spremni dočekali duel protiv starog dužnika.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )