FOTO: srna

Ostojić: Podrška protestima-nismo se borili da bi živjeli u protektoratu

BANJALUKA- Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je da podržava proteste zakazane za 1. septembar pred Sudom i Tužilaštvom BiH kako bi dali podršku institucijama Srpske i njenim predstavnicima jer se srpski borci nisu borili da žive u protektoratu.

"Boračka organizacija Republike Srpske podržava najavljene proteste u petak, 1. septembra, ispred Suda i Tužilaštva BiH. Ne možemo dopustiti da nam stranci odlučuju o sudbini. Mislim i na neizabrane strance koji se lažno predstavljaju, ali i na strance u pravosudnim institucijama", rekao je Ostojić Srni.

Ostojić je rekao da postoji opasnost, ako izostane otpor, da zaživi unitarna BiH, te da će boračka populacija uvijek davati podršku institucijama Republike Srpske i njenim predstavnicima s ciljem zaštite stečenih prava i odbacivanja nametnutih rješenja neizabranih stranaca.

"Mi se nismo borili da živimo u protektoratu. Moramo izraziti protest prema nametnutim odlukama koje vode ka unitarnoj BiH. U prošlosti su nam otimane nadležnosti, a sada optužuju predstavnike najvažnijih institucija u Republici Srpskoj", rekao je Ostojić.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović podnio je u četvrtak, 24. avgusta, zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra ispred zgrade Tužilaštva BiH zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )