FOTO: radiomagic

Kompanija “Pavgord” koja je odnedavno preuzela kompaniju “Boksit” iz Milića, do sada je stekla udio od preko 71 posto dionica “Boksita”. Vlasnik “Pavgorda” Gordan Pavlović kaže za radio “Magic” da mu je cilj da postane stoodstotni vlasnik “Boksita”.

“Mi ćemo ići na to da otkupimo do 100% dionica i već smo u pregovorima. Ušli smo u kupovinu “Boksita” najviše zbog toga što smo i vlasnici “Alumine” koja je povezana strateški sa “Boksitom”. Vidjeli smo da ovdje ima djelatnosti koje nisu iz naše oblasti i toga se rješavama, ostaju samo one djelatnosti koje su u obimu našeg poslovanja. Što se tiče otpuštanja radnika, oni koji nisu direktno vezani za proizvodnju, nisu ostali u radnom odnosu. Svi su sporazumno potpisali rješenja, isplaćene su im otpremine “ – kaže Pavlović.

Promjena upravljačke strukture u “Boksitu” dovela je do otpuštanja više od 100 radnika iz “Boksita”. Na pitanje da li je broj radnika koji je ostao u “Boksitu” dovoljan za obavljanje djelatnosti i hoće li biti uvoza radne snage, Pavlović kaže da, radnika u proizvodnji uvijek treba.

“Treba nam radnika u jami, vozača, radnika u proizvodnji u “Alumini”. Znači, svim muškarcima bilo je ponuđeno da idu u “Aluminu” da rade. I dan danas kažem – koliko god ima radnika, koji hoće da rade u proizvodnji, mogu da se prijave, da dođu i da rade. Ima svako jutro iz Milića autobus za “Aluminu” koji vozi radnike. Napominjem, treba  nam radnika na pakovanju, viljuškarista, bravara, automehaničara, svih profila koji su vezani za proizvodnju” – kaže Pavlović.

Kada su u pitanju objekti u kojima je proces rada obustavljen i koji neće biti u upotrebi, Pavlović kaže da se vode pregovori sa Opštinom Milići, kada su u pitanju određeni objekti.

“U nekim dogovorima smo sa Opštinom, da uz plaćanje na rate nađemo kompromis za određene objekte”- kaže Pavlović.

On navodi da će “Boksit” i dalje pomagati kulturne, sportske i druge manifestacije, odnosno da lokalna zajednica može očekivati podršku.

“Lokalna zajednica može očekivati pomoć. Evo “Alumina” je sad za “Zvorničko ljeto” izdvojila 10 000 KM. Takođe, uvijek podržimo i dajemo pomoć ljudima za liječenje, za liječenje djece, tu smo da uvijek damo podršku” – istakao je Pavlović.  

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )