FOTO: undefined

Rusko pozorište pjesme i igre “Moroška” nastupiće večeras u Zvorniku. Publici će biti predstavljen program „Peterburško rusko čudo”. U okviru nastupa predstaviće se baletski igrači, vokalisti i orkestar ruskih narodnih instrumenata, ukupno 25 umjetnika mjenjaće se na sceni. Koncert u Domu omladine počeće u 20.30 časova.

„Peterburško rusko čudo” je biser koncertne djelatnosti Pozorišta pjesme i igre „Moroška“. Najljepše nošnje, raskoš glasova i najsloženije koreografije izvedene isključivo uz živi zvuk – sve to zajedno odvešće vas na putovanje kroz talase narodne kulture, bliske svakom čovjeku bez rječi. Izvođački nivo umjetnika prijatno će iznenaditi i najzahtevniju publiku. Plačite, smejte se i prebacite se iz svakodnevnog života u magični svjet očaravajuće umjetnosti pjesme i igre – to je ono što vas očekuje dok gledate program koncerta „Peterburško rusko čudo“. Koncertni program „Peterburško rusko čudo” uključuje komad iz srpske nacionalne kulture, koje publika uvijek odlično prima – kako u Srbiji, tako i u Rusiji. Trajanje predstave je 1 sat 15 minuta bez pauze. Sastav pozorišta je 25 umjetnika na scjeni.

Peterburško pozorište pjesme i igre „Moroška” je 2009. godine osnovala rediteljka i pozorišna producentkinja Nadežda Poltavčenko. Pobjednik je međunarodnih festivala (u Grčkoj i Alžiru), dobitnik nagrade Vlade Sankt Peterburga „Zlatni lav – 2017“. „Moroška” je obišla više od 25 zemalja širom svjeta sa različitim koncertnim programima i na svom repertoaru ima više od 100 koncertnih komada.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )