FOTO: rtv

Pokrajinska vlada opštinama Lopare i Milići donirala 50 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac uručili su danas ugovore o novčanoj pomoći u vrijednosti od 50 miliona dinara namjenjenoj opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj.

Pokrajinska vlada ovu novčanu pomoć upućuje preko Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a direktor Đedovac je potpisao ugovore sa načelnicima opština Radetom Savićem i Markom Savićem, saopštila je Pokrajinska vlada.

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić je rekao da je za opštinu Lopare opredeljeno osam miliona dinara za potrebe finansiranja izgradnje vodovoda, dok su sredstva u iznosu od 42 miliona dinara namjenjena za izgradnju proizvodne hale u poslovnoj zoni Podgora u opštini Milići.

"Naš cilj je očuvanje jedinstva srpskog naroda i pomoć Srbima iz regiona. Ugovori o novčanoj pomoći opštinama u Republici Srpskoj treba da doprinesu poboljšanju uslova života u tom kraju. Finansiranje izgradnje vodovodne mreže u opštini Lopare doneće boljitak za oko 1.000 građana naselja Priboj, koji će na ovaj način rešiti problem vodosnabdijevanja i dobiti vodu za piće. Pomoć Milićima za izgradnju poslovne hale u industrijskoj zoni doprineće većoj zaposlenosti, te samim tim i većem standardu stanovništva, što i jeste cilj podrške koji upućujemo našem narodu van matice", rekao je Sofić.

Sofić je podsjetio da je reč o drugoj fazi pomoći Pokrajinske vlade Milićima, i ukazao na važnost nastavka podrške u realizaciji ekonomskih i drugih vrednih projekata značajnih za opšti napredak našeg naroda u Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju.

Direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac istakao je da će od pomoći stanovništvo Republike Srpske imati veliku korist.

"Pored današnje pomoći, planirali smo da u maju usmjerimo finansijsku podršku za realizaciju oko petnaest projekata u Republici Srpskoj čija ukupna vrednost iznosi 20 miliona dinara", rekao je Đedovac.

Đedovac je dodao da ova pomoć osim ekonomskog značaja nosi poruku o neprestanoj brizi za srpski narod van Srbije.

Načelnici opština Lopare i Milići izrazili su zahvalnost Pokrajinskoj vladi, ukazavši na važnost stalne podrške Srbije i Vojvodine, koja za njih predstavlja veliki oslonac.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )