FOTO: radiomagic

Pomoć Crkvene opštine Milići parohijanima slabijeg materijalnog stanja

Crkvena opština Milići organizovala je danas podjelu 85 prehrambenih paketa za članove iz te opštine Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih lica Vlasenica, kao i za porodice slabijeg materijalnog stanja.

Podijeljeno je po 25 kilograma brašna i po dvije školjke jaja i prehrambeni paketi za 12 članova Organizacije slijepih i slabovidih, za 35 porodica slabijeg materijalnog stanja i 38 djece sa posebnim potrebama, koja će dobiti i slatkiše.

Sveštenik LJubiša Vujičić rekao je Srni da su se i ovog puta potrudili da parohijanima koji nemaju mnogo uljepšaju praznike i da održe tradiciju i vjeru i istakao da svi oni koji daruju drugima, prvenstveno pomažu sebi, jer kod Gospoda zbiraju dobre rezultate, a daju ono što zarađuju.

"Zahvalio bih svim priložnicima koji su učestvovali u prikupljanju pomoći, parohijanima koji su pomogli da obradujemo veliki broj ljudi", naglasio je Vujičić.

On je dodao da donacija za slijepe i slabovide iznosi po 70 KM, a za ostala lica po 90 KM.

Predsjednik Organizacije slijepih i slabovidih Milenko Jović zahvalio je Crkvenoj opštini Milići koja im svake godine pomaže da dostojanstveno proslave pravoslavne praznike.

"Pakete su dobili članovi sa područja opštine Milići. Nama svaka pomoć dobro dođe u ovom vremenu. Zadovoljni smo i zahvalni što su nas se sjetili", rekao je Jović Srni.

On je dodao da Međuopštinska organizacija ima ukupno 42 člana od kojih u Milićima 12, Vlasenici 18, na Han Pijesku pet i u Šekovićima sedam.

Lokalni sveštenici LJubiša Vujičić i Duško Gligić koji su danas podijelili pomoć, poželjeli su svim parohijanima da vaskršnje praznike provedu u zdravlju i radosti.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )