FOTO: infobirac

Stanje kriminaliteta na području Policijske uprave Zvornik je u julu ove godine dosta povoljnije u odnosu na isti period prošle godine, rekao je danas načelnik ove uprave Aleksandar Vasiljević i dodao da je u julu ove godine evidentirano 58 krivičnih djela, što je manje za 19,4 odsto u odnosu na posmatrani period iz prošle godine.

Vasiljević je na konferenciji za novinare rekao da je julu ukupan koeficijent rasvijetljenosti navedenih krivičnih djela iznosi 93,1 odsto ili 2,97 odsto više u odnosu na isti period prošple godine.

Prema njegovim riječima, koeficijent rasvijetljenosti po nepozntom izvršiocu u julu je iznosio 80 odsto, što je za 20 odsto više nego u posmatranom periodu prošle godine.

On je dodao da je u oblasti javnog reda i mira u julu došlo je do blagog povećanja broja prekršaja za 26,1 odsto, dok su tri saobraćajne nezgode evidentirane manje u odnosu na isti period prošle godine.

„Iz ovih podataka može se konstatovati da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće za mjesec juli na području ove uprave“, rekao je Vasiljević.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Srpko Milošević rekao je da je u julu na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 58 krivičnih djela, što je za 19,4 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, kada su bila evidentirana 72 krivična djela.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesena su 54 izvještaja protiv 50 lica, od kojih je 19 povratrnika u vršenju krivičnih djela, dok maloljetnih izvršilaca krivičnih djela nije bilo“, rekao je Milošević.

On je dodao da je od 58 krivičnih djela, 48 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, dva krivična djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i šest iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dragoslav Ostojić rekao je da su na području ove uprave u julu evidentirne 44 saobraćajne nezgode, što je manje za četiri saobraćajne nezgode ili 8,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Od ukupno 44 saobraćajne nezgode, šest je bilo sa teško, a pet sa lakše povrijeđenim licima, dok su 33 saobraćajne nezgode bile sa materijalnom štetom“, rekao je Ostojić i dodao da su najdominantniji uzroci saobraćajnih nezgoda bili neprilagođena brzina vozila stanju i uslovima puta i strana kretanja vozila.

Govreći o represivnim mjerama, Ostojić je rekao da je policija u julu kontrolisala 750 učesnika u saobrćaju i izdala 1.327 prkršajna naloga, što je manje za oko 26 odsto u odnosu na juli prošle godine.

„U posmatranom periodu iz saobraćaja su isključena 24 vozila i 107 vozača, od kojih je 88 isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, rekao je Ostojić.

On je dodao da je devet vozača isključeno iz saobraćaja zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom ili zbog vožnje za vrijemem trajanja zabrane, dok je devet vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem narkotičkih sredstava.

 

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )