FOTO: Info Milići

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je da je ova lokalna zajednica na istorijskom maksimumu kada je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata, s ciljem da se obezbijedi kvalitetan život ljudi i njihov ostanak u Milićima, te istakao značaj podrške Vlade Republike Srpske.

Savić je naglasio da se realizuju brojni projekti izgradnje puteva, te sanacije javnih objekata.

"Ovo je naša rodna gruda, a gdje god da odemo stranci smo i ne smijemo se odreći naših korijena", rekao je Savić novinarima u Milićima na obilježavanju slave opštine Svetog proroka Ilije.

Višković stigao na proslavu opštinske krsne slave

On je istakao značaj podrške Vlade Republike Srpske, bez koje mala opština kao što su Milići ne bi mogla realizovati kapitalne projekte.

"Nastojimo da realizujemo sve projekte koji su značajni za stanovnike Milića, kao što je sanacija obala Jadra, te projekat postavljanja LED sijalica na uličnu rasvjetu, koji očekujemo da će biti završen do kraja godine", rekao je Savić.

On je izrazio zadovoljstvo što je obnovljen Hram Svetog proroka Ilije u kojem je upriličen slavski obred, jer je on jedinstven svjedok postojanja srpskog naroda na ovim prostorima i ima veliki značaj.

 Višković, Savić i Sušić prelomili slavski kolač

Savić je ukazao na specifičnu i tešku političku situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska, te istakao da je neophodno da se svi građani ujedine u njenoj odbrani.

"Moramo se okrenuti sabornosti i neophodno je da se vlast i opozicija ujedine oko jednog cilja, a to je odbrana Republike Srpske od neprijatelja, jer su u njene temelje ugrađeni brojni životi", rekao je Savić na obilježavanju slave opštine kojem prisustvuje i premijer Republike Srpske Radovan Višković.

 Višković, Savić i Sušić prelomili slavski kolač

Dan i krsna slava opštine Milići do 2016. godine proslavljani su 2. avgusta, nakon čega je odlukom lokalnog parlamenta za Dan opštine proglašen 31. mart, kao datum kada je 1992. godine ta lokalna zajednica dobila današnji status.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )