FOTO: InfoMilići

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Milići Marko Savić izjavio je Srni da vjeruje da će mu građani dati povjerenje i na ovim izborima kako bi nastavio realizaciju kapitalnih projekata koji će omogućiti prosperitet svim građanima ove lokalne zajednice, a među najznačajnijima je izrada prečistača otpadnih voda, odnosno rekonstrukcija kanalizacione mreže za koju je planirano oko šest miliona KM.

Savić je najavio da će fokus njegovog rada biti usmjeren na razvoj industrijskih zona, uz obezbeđivanje infrastrukturnih uslova za povoljan privredni ambijent.

"Planirano je stvaranje uslova za otvaranje više proizvodnih i uslužnih pogona u kojima će ljudi pronaći zaposlenje. U fokusu su industrijska zona Podgora, Jatarište, kao i privođenje kapaciteta u okviru transporta novim investitorima", naveo je Savić i dodao da je njegova i vizija SNSD-a da Milići budu poželjna sredina za život mladih porodica i da rade na tome da ti preduslovi budu ostvareni.

On je dodao da će prostor fiskulturne sale u mjesnoj zajednici Derventa biti adaptiran i ponuđen investitorima za otvaranje manjeg pogona.

Savić je istakao da spomen-obilježje palim borcima u Milićima mora biti vidljivo i osvijetljeno, a prostor oko spomenika adekvatno uređen.

On je rekao da će podržati uređenje fasada i sanaciju krovova na stambenim zgradama.

Savić kaže da je u program rada za naredni mandat uvrstio i izgradnju taložnika kod filterskog postrojenja Nikoline vode u Zaklopači, te da je započet projekat rekonstrukcije kanalizacione mreže i izgradnja prečistača otpadnih voda.

On je rekao da će biti izrađen sistem za tretman vode za piće na vodovodima Vukovići i Derventa, kao i da će u partnerstvu sa "Elektroprivredom" biti ubrzana sanacija niskonaponske mreže.

Savić planira da u narednom mandatu, ako dobije povjerenje građana, nastavi da izdvaja novac za podsticaj pronatalitetnoj politici, stimulisanje višečlanih porodica, učenika, studenata.

On kaže da će obezbijediti i podsticaj mladima koji žele da pokrenu proizvodnju na selu, te afirmisati zelenu pijacu u centru i nastaviti projekat razvoja pčelarstva.

Savić je najavio da će biti nastavljeno asfaltiranje lokalnih puteva i ulica, podsjećajući da je u prošlom mandatu obećao 20 novih kilometara, a da je asfaltirano više od 100.

"Radićemo i na završetku uređenja korita Zelenog Jadra, te zamjeni rasvjete led-rasvjetom uz proširenje mreže", naveo je Savić.

Prema njegovim riječima, u planu je izgradnja zgrade za mlade bračne parove na lokaciji kod stare pijace koja će imati i parking-mjesta.

Među mnogobrojnim projektima Savić je izdvojio i rekonstrukciju magistralnog kraka vodovoda ka Novoj Kasabi uz proširenje i sanaciju mreže, koja će obuhvatiti povratni rezervoar na Kiku.

On je dodao da će biti poboljšana infrastruktura na fudbalskim terenu u Derventi i Kasabi i sanirana ljetna pozornica.

"`Elektroprivredi` će biti kandidovan projekat obnove 35 kilovoltnog dalekovoda Zeleni Jadar - Gunjaci, a u saradnji sa `M:telom` unaprijeđena pokrivenost signalom mobilne telefonije i dostupnost optičkog interneta na širem području opštine", naveo je Savić.

On je u narednom mandatu planirao da u javno vlasništvo vrati objekte Autobuske stanice i kino-sale koja će biti rekonstruisana, ali i uspostavljanje partnerstava sa Narodnim i Dječijim pozorištem Republike Srpske.

Savić je najavio da će biti rekonstruisane zgrade Policijske stanice, obdaništa, Centralne osnovne škole i opštine.

On će dati punu podršku unapređenju nivoa zdravstvene zaštite, obrazovanja, statusa boraca i unapređenju saradnje sa Boračkom organizacijom, podršku aktivizmu lokalnih aktera s ciljem povećanja broja kulturnih i zabavnih sadržaja.

Savić ističe da su, kada je riječ o gradnji infrastrukture u ovom mandatu, zahvaljujući nesebičnoj podršci Vlade Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika, uradili kapitalne projekte u nekim slučajevima i dvostruko više nego u prethodnih 30 godina.

On je napomenuo da SNSD ne radi i ne gradi samo pred izbore, već u kontinuitetu, i da će sve što je započeto biti završeno.

"Teško je nabrojati sve projekte, ali bih kao najznačajnije pomenuo izgradnju zgrade opštine, za šta je Vlada Srpske izdvojila tri miliona KM. Uz pomoć `Voda Srpske` uređeno je korito obale Studenog Jadra, za šta je izdvojeno 1,8 miliona maraka. Vlada je izdvojila 245.000 KM za rekonstrukciju obdaništa. Značajan projekat je i izrada prečistača otpadnih voda, odnosno rekonstrukcija kanalizacione mreže, a projekat je u fazi rješavanja i za njega je planirano oko šest miliona KM", rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, kroz direktne investicije opštine i stvaranje uslova otvorena su četiri nova pogona u kojima trenutno radi 180 novih radnika, a izgrađeni i adaptirani objekti u vlasništvu su opštine.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )