FOTO: srna

Savić: Cilj - lokalna zajednica za život mladih modernih porodica

Načelnik opštine Milići Marko Savić istakao je danas da je u ovoj lokalnoj zajednici u protekle tri godine urađeno mnogo, što kroz direktne investicije, što uz nesebičnu podršku Vlade Republike Srpske, zahvaljujući kojoj je komunalna infrastruktura na istorijskom maksimumu.

Savić je naveo da je mnogo urađeno na smanjivanju nezaposlenosti, te ukazao da su direktnim investicijama opštine obezbijeđena 144 radna mjesta kroz četiri preduzeća, u posljednje tri godine. On je naglasio da je otvaranje Milića ka novim investicijama bilo neophodno radi opstanka stanovništva i osvježenja privrednog ambijenta.

"Kao lokalna uprava uradili smo mnogo da stabilizujemo opštinski budžet. Mislim da smo jedna od rijetkih opština u kojoj sva javna preduzeća posluju pozitivno", rekao je Savić uz ocjenu da mogu biti zadovoljni postignutim.

On je naglasio da je komunalna infrastruktura u Milićima na istorijskom maksimumu, prije svega zahvaljujući Vladi Republike Srpske, budući da male lokalne zajednice poput Milića nemaju kapacitete da u sopstvenoj režiji realizuju neke kapitalne projekte.

"Samo u toj sinergiji možemo napraviti važne stvari za opstanak stanovništva", istakao je Savić.

Savić je ukazao i da se završava zgrada opštine Milići u koju je Vlada Republike Srpske uložila tri miliona KM, reguliše se korito obale Studenog Jadra gdje je predviđena i izgradnja pješačke staze, čija je vrijednost 1,8 miliona KM, posredstvom "Voda Srpske" i Vlade Srpske.

"Ne možemo biti zadovoljni zbog odliva i smanjenja broja stanovnika, te moramo snažnije nastaviti da radimo kako bi se napravio bolji ambijent da Milići budu sredina za život mladih modernih porodica", istakao je Savić.

On je naglasio i da je 231 borac položio život u temelje Republike Srpske i očuvanje Milića.

"Vječna im slava i hvala", rekao je Savić.

Osvrćući se na aktuelno političko stanje, Savić je ukazao na međunarodni pritisak i ocijenio da je cilj nametanja zakona obesmišljavanje postanka ili nestanak Republike Srpske.

"Očuvanje Srpske je vitalni interes naroda ovdje. Republika Srpska je garant opstanka Srba. Potrebna nam je sabornost, podrška političkim liderima za očuvanje Srpske", poručio je Savić

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )