FOTO: Info Milići

Prvačići Osnovne škole /OŠ/ "Aleksa Jakšić" u Milićima dočekani su priredbom koju su izveli njihovi drugari članovi recitatorske, horske i Folklorne sekcije.

Zajedno sa roditeljima započeli su novo poglavlje, a uspjeh su im poželjeli direktor škole Radomir Madžarević i načelnik Milića Marko Savić.

Madžarević je izjavio novinarima da su u ovoj školskoj godini upisana 63 đaka prvaka, raspoređena u tri odjeljenja u Centralnoj i jedno odjeljenje od osam đaka u područnoj školi u Dubničkom Mostu.

Školska godina počela priredbom za đake prvake (FOTO)

On je istakao da je ukupan broj učenika 483, te da je manji za 20 u odnosu na prošlu godinu, a da su raspoređeni u 27 odjeljenja.

Madžarević je dodao da je ova obrazovna ustanova spremna za novu školsku godinu zahvaljujući opštini Milići, Ministarstvu prosvjete i kulture, Vladi Republike Srpske i svim donatorima koji su obezbijedili besplatne udžbenike.

"Prvi put ove godine besplatni su udžbenici za svu djecu jer Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske, unazad nekoliko godina imaju fantastičnu akciju podjele besplatnih udžbenika od prvog do četvrtog razreda i za porodice sa troje i više djece", naveo je Madžarević.

On je rekao da je od resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske škola dobila ukupno 280 kompleta udžbenika što je ogroman broj, od toga 225 kompleta od prvog do četvrtog razreda i 55 od petog do devetog.

Madžarević je naveo da je od gradova Bijeljina i Banjaluka dobijeno 500 kompleta za peti, šesti, sedmi, osmi i deveti razred.

On je pozvao sve učenike koji nisu obezbijedili udžbenike da se jave u školu, da ih preuzmu, a nakon završetka školske godine vrate ovoj obrazovnoj ustanovi.

Školska godina počela priredbom za đake prvake (FOTO)

Načelnik opštine Milići Marko Savić poželio je srećan i uspješan početak školske godine, učenicima, prosvjetnim radnicima i roditeljima.

Savić je istakao dugogodišnji problem sa padom broja učenika, što je trend koji ovu sredinu prati duži vremenski period, te da je to sudbina i mnogo većih sredina.

"Trudićemo se da uslovi za boravak djece budu što bolji. Dosta toga je urađeno da se poveća bezbjednost i kvalitet boravka djece i nastave. Obrazovanje definiše kvalitet života i mi ćemo sa upravom škole nastaviti da realizujemo mnoge projekte", naveo je Savić.

Savić je dodao da se do kraja sedmice očekuje završetak radova na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije, projekat od 30.000 KM koji realizuju uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja, da bi se zaštitila djeca, jer su ona najveći resursi i bogatstvo.

Savić je istakao da su u planu i neki novi projekti između ostalih prekrivanje objekta Osnovne škole, postavljanje LED rasvjete...

Roditelji i prvačići bili su iznenađeni prelijepim dočekom u školi gdje će, vjeruju, steći nove drugare i biti dobri učenici.

Školska godina počela priredbom za đake prvake (FOTO)

Šestogodišnja Sofija Knežević izjavila je da je ovo za nju najbolji dan i da će u školi naučiti sve što do sada nije, uz pomoć učitelja.

Otac LJubinko Knežević izjavio je novinarima da već ima iskustva sa polaskom u školu jer ima starije dijete.

"Ovo mi je drugi put da upisujem prvačića, i nema veće sreće od ove. Sofija je bila u vrtiću i pohađala pripremni program tako da vjerujem da će biti uspješna kao i druga djeca", naveo je Knežević.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )