FOTO: Nezavisne

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) u drugom dijelu jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40°C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Nakon 17. jula na sjeveru Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko 5°C. Uprkos manjem osvježenju, s velikom vjerovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina.

U petak će biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umjeren, jugoistočni vjetar. Najniža temperatura biće od 17 do 26°C, a najviša od 35 do 40°C.

U Beogradu se u petak očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme. Duvaće slab i umjeren, jugoistočni vjetar. Najniža temperatura biće od 21 do 26°C, a najviša oko 38°C.

Prema prognozi RHMZ, i narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mjesta od 35 do 40°C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, rijetka (izolovana) pojava pljuska i grmljavine moguća je u nedjelju (14. 07), a zatim od srijede (17. 07), kada se u sjevernim krajevima očekuje i manji pad temperature za oko 5°C, prenosi "b92".

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )