FOTO: srna

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su sa Auto-moto društvom „Semafor“ iz Zvornika, sproveli preventivnu kampanju „Lako je brzinu smanjiti“ koju realizuje Auto-moto savez u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS u periodu od 01. jula do 31. avgusta.

Prema statističim pokazateljima na području Policijske uprave Zvornik u prvoj polovini ove godine, kao najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda evidentirana je brzina kretanja vozila i to u 55 slučajeva, što je za 17,9% manje u odnosu na isti perod prošle godine -navode iz PU Zvornik.

“Uzimajući u obzir da je tokom ljetne sezone povećana frekvencija saobraćaja na putevima, te je samim tim potrebna i dodatna opreznost, Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju ograničenje brzine kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na veći nivo” – dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )