FOTO: srpskainfo.com

Srbija je u finalu! Kanada pregažena doktorskom partijom košarkaša Srbije

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva!

Oni su u polufinalu savladali Kanadu sa 95:86 uz fantastičnu timsku igru i energiju kakva se ne pamti.

Ko god da je dobio priliku od selektora Svetislava Pešića iskoristio ju je na najbolji način i dao doprinos velikom trijumfu kojim je obezbijeđena najmanje srebrna medalja. Ipak, kako igraju ovi momci, ništa nije nemoguće…

Od samog početka ubacili su Kanađane u svoj ritam, igrali toliko agresivno u odbrani da Šej Gildžes Aleksander nije mogao da dođe do izražaja. Najbolji igrač dosadašnjeg dijela Mundobasketa napravio je i dva brza faula, pa je imao ograničenu minutažu, a na drugoj strani terena pogađali su svi – Bogdan Bogdanović, Nikola Milutinov, Ognjen Dobrić… Nikako ne treba zaboraviti doprinos Dobrića i Avramovića u odbrani. Kada se sve sjedini u cjelinu – 52:39 za Srbiju nakon prvih 20 minuta.

Kanađani su krenuli dosta bolje u nastavak, imali nekoliko puta jednocifren zaostatak, ali su Dobrić i Vanja Marinković uz asistenciju Nikole Jovića odbili napad. U posljednjoj četvrtini ekspodirao je Bogdanović koji je zapečatio sudbinu Kanađana i odveo Orlove u prvo finale od 2014. godine.
U njemu će Srbija u nedjelju igrati protiv boljeg iz duela SAD – Njemačka (petak, 14.30).

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )