FOTO: radiomagic

SŠC „Petar Kočić“ Zvornik: Održana pokazna vježba evakuacije u slučaju požara

Pokazna vježba evakuacije u slučaju požara održana je u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“. Učestvovalo je oko 400 učenika, radnika i profesora prve smjene.

Saša Ilić iz zvorničke Službe profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice, koji je rukovodio vježbom, kaže da su ovo aktivnosti koje će se sprovesti ili se provode u školama.

 “U više matičnih škola smo izveli slične vježbe, a u septembru ćemo odraditi i vježbe u Roćeviću, TŠC-u i centralnoj zvorničkoj školi čime ćemo u ove dvije godine zaokružiti krug vježbi u slučaju požara i elementarnih nepogoda u svim matičnim školama”, rekao je Ilić.

U drugoj smjeni će biti izvedena još jedna vježba.

 ” U okviru fakultativnog programa Humanost i bezbjednost koji se po odluci Ministarstva prosvjete i kulture eksperimentalno realizuje u našoj školi, imamo nastavne jedinice koje se tiču ponašanja u vanrednim okolnostima. Predložio sam da se te nastavne jedinice obrade u saradnji sa vatrogasnom službom koja se odazvala našem pozivu na saradnju tako da smo zajedno sa Crvenim krstom, Službom civilne zaštite, policijom i Domom zdravlja organizovali pokaznu vježbu evakuacije kompletne škole u obje smjene. Za učenike, nastavno, nenastavno i pomoćno osoblje u prvoj smjeni je vježba u slučaju požara, a u drugoj smjeni u slučaju zemljotresa, rekao je profesor Stanislav Tomić.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )