FOTO:

Sufinansiranje poljoprivredne mehanizacije: Vlada RS finansira 60% nabavke traktora iz Bjelorusije

Vlada Republike Srpske izdvojiće šest miliona maraka za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije marke „Belarus“ iz Bjelorusije.

Vlada je na današnjoj sjednici održanoj u Srebrenici usvojila Informaciju o realizaciji Memoranduma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Ministarsta poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Ministarstva industrije Bjelorusije.

„Vlada je zadužila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva u iznosu od šest miliona KM i doznače na račun Fonda Partner. Pored toga, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zaduženo je da donese pravilnik i provede proceduru sufinansiranja nabavke nove mehanizacije marke „Belarus“ u iznosu od 60 odsto za potrebe poljoprivrednih proizvođača u Srpskoj“, saopšteno je poslije današnje sjednice Vlade RS.

Predmet podrške investicijama za nabavku poljoprivredne mehanizacije porijeklom iz Bjelorusije, precizira se dalje, odnosi se na nabavku traktora jačine 40-120 konjskih snaga.

„Vlada Republike Srpske, posredstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede učestvuje sa 60 odsto u cijeni traktora, dok proizvođač učestvuje 40 odsto. Uslove za ostvarivanje prava na podršku propisaće resorno ministarstvo posebnim Pravilnikom“, kaže se u saopštenju.

Podsjećamo, Vlada Srpske ranije je potpisala sporazum sa Mađarskom o sufinansiranju nabavke poljoprivredne mehanizacije iz ove države koji se realizuje preko Fondacije Progresus.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )