FOTO: radiomagic

Treće mjesto za učenike milićke OŠ u Međunarodnom kvizu "Nemanjići"

Elena Stjepanović, Milica Janković i Miloš Dizija, učenici sedmog razreda OŠ "Aleksa Jakšić" Milići osvojili su treće mjesto u finalnom takmičenju Međunarodnog kviza "Nemanjići".

"Ekipa naše škole ostvarila je uspjeh u polufinalu i plasirala se u finalno takmičenje a zatim su u finalu bili odlični i osvojili 3.mjesto" - potvrđuje direktor OŠ"Aleksa Jakšić" Milići Radomir Madžarević.
Ekipa milićke Osnovne škole, učestvovala je u kvizu pod imenom "Kotromanići" uz mentorstvo nastavnice istorije Julije Erić.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je manastir Studenica.

Projekat „Nemanjići“ je najmasovnija kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera koja okuplja mlade iz Republike Srbije, Republike Srpske, regiona, srpske dijaspore sa ciljem očuvanja srpskog kulturnog i nacionalnog identiteta. Takmičenje ima za cilj da proširi i upotpuni znanje srpske omladine o svim značajnim temama koje se u redovnom školskom programu ne obrađuju u dovoljnoj mjeri. Tema ove sezone takmičenja su „Nemanjići“- srpska srednjovjekovna dinastija.
Organizator Međunarodnog kviza “Nemanjići” je Srpska pravoslavna crkva uz podršku Ministarstva prosvjete Srbije a u projekat je uključeno i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )