FOTO: InfoMilici.com

U Milićima se održava treća „Jagnjijada“ - mjesto dobrog druženja, muzike i odlične trpeze! (FOTO)

U Mjesnoj zajednici Derventa u Milićima danas se održava 3. “Jagnjijada”, manifestacija koja je okupila 72 ekipe iz Republike Srpske i regiona, a predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković poručio je ovom prilikom da je svako druženje i okupljanje samo po sebi pozitivno i da se nada da će ovaj događaj postati tradicionalan.

Drago mi je što je vrijeme poslužilo organizatore i učesnike, kojih je, koliko vidim, svake godine sve više. Ovdje su danas svi pobjednici i Milići moraju ovo da njeguju. Svima želim da se ugodno osjećaju i da probaju sve proizvode koje su vrijedni domaćini pripremili i iznijeli - rekao je Višković.

On je naveo da će Vlada Republike Srpske i u narednim godinama pomoći Milićima i Mjesnoj zajednici Derventa u realizaciji “Jagnjijade”.

Načelnik opštine Milići Marko Savić rekao je za InfoBijeljinu da je izuzetno zadovoljan odzivom učesnika i da je ovaj događaj iz godine u godinu sve poznatiji u Srpskoj.

Prošle godine smo imali 60 prijavljenih ekipa, što je jasan pokazatelj da postajemo zanimljivi posjetiocima iz drugih opština i gradova Republike Srpske, ali i regije. Atmosfera je prijatna, pojedine ekipe imaju čak do 30 članova, tako da je svima jasno da je ovdje druženje iznad svega. Sada se vidi da nismo pogriješili kada smo prije tri godine podržali inicijativu Mjesne zajednice Derventa da održi “Jagnjijadu”, a velika nam je čast što smo danas ugostili i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića - naveo je Savić.

On je istakao da na današnjoj manifestaciji svoj štand ima i Opština Milići, ali da ne učestvuje u takmičarskom dijelu.

Imamo ekipu mladih ljudi iz lokalne uprave, ali ne želimo da se takmičimo, nego da svaki trenutak posvetimo druženju i novim prijateljstvima - zaključio je Savić.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )