FOTO: radiomagic

U restoranu "Stara Kasaba", u Novoj Kasabi, upriličen ručak za studente i učenike iz Republike Srpske koji su se istakli kao najbolji u svojoj generaciji

U restoranu "Stara Kasaba", u Novoj Kasabi, danas je upriličen ručak za studente i učenike iz Republike Srpske koji su se istakli kao najbolji u svojoj generaciji. Njih osam sa svojim porodicama prisustvuju događaju.
Senida Hodžić iz Zvornika, nosioc je Vukove diplome u SŠC "Petar Kočić" u Zvorniku.
"Završila sam srednju medicinsku školu i planiram nastaviti školovanje u Tuzli na Odsjeku zdravstvenih studija - medicinsko-laboratorijska dijagnostika. Ovo druženje nam veoma znači i ova podrška,kako bismo nastavili da nižemo naše uspjehe" - poručila je Senida.
Organizator skupa je Fondacija poduzetnika BiH.
"Danas smo se ovdje okupili da bi dali podršku našim studentima Bošnjacima koji su u entitetu RS postogli velike rezultate. Ukupno ih je osam i to je simbolična podrška da znaju da nisu sami, da ima neko ko razmišlja o njima" - kaže Samir Vilić predsjednik UO Fondacije poduzetnika u BiH.
Midheta Hadžić referent marketinga u firmi "Metkomp", kaže da je ovo jedan od načina da se podrži znanje. "Počastili smo ručkom uspješne učenike i njihove porodice. Ovim smo htjeli pokazati da mi i dalje cijenimo ljude koji daju sve od sebe i idu ka uspjehu. Mi kao društveno-odgovorna firma, odlučili smo da damo podršku i počastimo ih u našem restoranu " - ističe Midheta.
Današnjem događaju prisustvovali su uspješni učenici sa svojim porodicama iz Zvornika, Srebrenice, Modriče i Janje.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )