FOTO: undefined

Opština Milići uplatila je drugu tranšu za projekat energetske efikanosti koji se realizuje na osnovu potpisanog sporazuma sa UNDP-em i u okviru kojeg će Milići i prigradska naselja dobiti LED rasvjetu. Visina sredstava koja su uplaćena iznosi 250 000 KM koliko je izdvojeno i prošle godine – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

„Do sad je iz budžeta Opštine Milići izdvojeno ukupno 500 000 KM. Moram istaći da smo, naslanjajući se na ovaj projekat, dobili i sredstva od strane Fonda za zaštitu životne sredine u visini od 150 000 KM i sredstva UNDP-a u visini od 278 000 KM, tako da već imamo formiran budžet od 928 000 KM i prvi projekat koji ćemo kandidovati, i za koji će ovih dana biti raspisan jedan poziv od strane UNDP-a za izbor izvođača, je zamjena postojeće, LED rasvjetom, koja će obuhvatiti zamjenu u gradskim naseljima i naseljima uz prigradski put“ – pojašnjava Savić.

Trenutno energetski audit se radi i za zgradu obdaništa kaže Savić i dodaje da je u toku tender za proširenje kapaciteta obdaništa a sredstva u iznosu od 250 000 KM za te namjene, obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

„Realizacijom ovog projekta riješiće se problem kapaciteta lokalnog vtića na duže vrijeme. Kroz projekat će se dobiti dvije potpuno nove sobe za boravak djece. Važno je još napomenuti dasmo riješili imovinske odnose i uknjižili obdanište na Opštinu, jer da nismo, ne bismo mogli ni investirati“ – kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

U 2023. radnoj godini u PU „Poletarac“ u Milićima upisano je 111 djece raspoređenih u četiri vaspitne grupe.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )