FOTO: GS

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o aktivnostima na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i koordinaciju aktivnosti vezanih za pripremu Programa ekonomskih reformi BiH za period 2025-2027. godine.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću je saopšteno da je doneseno i rješenje o imenovanju tima za izradu i praćenje Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i Plana reformi za sprovođenje Plana rasta za Balkan.

Vlada je obavezala Ministarstvo finansija da u izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine koristi Zajedničke zaključke sa Ekonomskog i finansijskog dijaloga između EU i partnera sa Balkana, Turske, Gruzije, Moldavije i Ukrajine kao okvir za definisanje prioriteta i politika, isključivo u mjeri u kojoj su u skladu sa ustavnim ovlašćenjima i nadležnostima institucija Republike Srpske.

Vlada zadužuje Ministarstvo finansija da u saradnji sa Timom za izradu i praćenje Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine i Plana reformi za sprovođenje plana rasta za Balkan izradi Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2025-2027. godine, u rokovima i po metodologiji koju zahtijeva Evropska komisija, te da ga dostavi Vladi i Narodnoj skupštini na razmatranje i usvajanje.

Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )